Mikä mekko sopii sinun vartalotyypillesi?

Juuli Lilleberg | Mainoskäytäntö | 16.1.2020 11.00
Klänningar för olika kroppstyper

Mekko on se vaatekappale vaatekaapissa, jota tulee käytettyä vuodesta toiseen monissa eri tilaisuuksissa. Kuitenkin sen etsiminen tuottaa välillä harmaita huiksia, sillä haluan löytää sen täydellisen yksilön, joka istuu täydellisesti. Entä miten löydät sen juhlamekon, joka istuu täydellisesti sinulle? Ensiksi sinun tulee selvittää vartalotyyppisi, sillä siten löydät helposti, mekon, joka istuu täydellisesti sinun päällesi. Tähän blogiin olemme koonneet mekkovaihtoehtoja eri vartalotyypille, jotka näyttävät erittäin hyvältä.

Täydellinen Mekko Eri Vartalotyypeille

Täydellisen juhlamekon löytäminen on erittäin haastavaa. Ensiksi sinun tulee miettiä (ja ehkäpä mittaila mittanauhalla) mikä on se sinun vartalotyyppisi. Tästä blogista löydät ne viisi yleisintä vartalotyyppiä: O-vartalo, päärynä, tiimalasi, suora ja y-vartalotyyppi ja vinkit minkä mallisen juhlamekon sinun kannattaa pukea päällesi korostaaksesi vartalotyyppisi parhaita puolia. 

Juhlamekko O-vartalotyypille

O-vartalossa, eli tutummin omena vartalotyypissä, keskivartalo on usein ongelmakohtasi. Omaat usein kapeat jalat ja kädet, mutta lantion yläpuolelta alkaa ongelmakohtasi. Myös kuppikokosi on usein keskivertoa suurempi. Ideaali mekko tälle vartalotyypille on hyvin istuva A-linjainen mekko, joka osuu juuri polvien yläpuolelle. Tärkeintä tässä mekossa että se laskeutuu kauniisti keskivartalon kohdalta. Liian tiukka mekko rikkoo illuusion kapeammasta keskivartalosta, kun taas liian löysä juhlamekko saa keskivartalon näyttämään isommalta kuin se oikeasti on.

Jos vartalotyyppisi on tiimalasi...

Tiimalasivartalo tunnetaan usein ihannevartalotyyppinä. Tässä vartalotyypissä omaat kapean vyötärön, leveän lantion ja rinnanympäryksesi on sopusuhtainen lantion leveydesi kanssa. Koska monet varmasti kadehtii vartalotyyppiä, korosta muotojasi tiukalla mekolla! Bodycon -mekko halaa vartalonmuotojasi täydellisesti. Jos kuitenkaan et halua pukeutua tiukkaan mekkoon, pue yllesi kietaisumekko, sillä tämä myös tuo parhaita puoliasi esiin loistavasti. 

Se täydellinen mekko Y-vartalolle

Y-vartalossa ongelmakohtasi on leveä ylakorppa, jotka ei ole sopusuhtainen alakroppasi kanssa. Omaat usein leveät hartiat ja rintasi voivat myös olla suuremmat kuin keskivertonaisella. Lantiosi ja peppusi ovat kuitenkin kapeammat. Siispä, haluat tuoda huoimiota tähän osaan vartalossa. Y-vartalotyypille kuviollinen juhlamekko on loistava valinta, sillä räikeä printti vie huomiota pois ylävartalosta. Myös hihalliset mekot imartelevat tätä vartalotyyppiä. Olkaimettomat mekot ovat ehdoton ei Y-vartalolle. 

Klänningar för olika kroppstyper

Suora vartalotyypi

Suorassa vartalossa olet hoikka tai vartalosi on lähestulkoon tasapaksu. Suoraa vartaloa ei ole siunattu kurveilla, joten tärkeää juhlamekon valinnassa on se, että se täydellinen mekko luo sinulle illuusion kurveista. Vaitse esimerkiksi lyhyt minimekko, jossa huomio siirtyy hoikkiin jalkoihin. Lisää vielä korkeat korkokengät, jotta jalkasi näyttävät extra pitkiltä. Toinen vaihtoehto on valita mekko jossa vyötärö on kurottu kiinni, ja helma on liehuva. Voit myös luoda tämän efektin lisäämällä vyön vähän löysempään mekkoon

Mekko Päärynävartalolle

Päärynävartalolle on tyypillistä, että ylävartalo on hoikka, mutta lantio on leveämpi kuin ylävartalo. Tämä vartalotyyppi tunnetaan myös A-vartalotyyppina tai kolmiovartalona ja on yleinen vartalotyyppi monilla suomalaisilla. Kun valitset mekkoa tälle vartalomuodolle, on tärkeää lisätä voluumia yläosaan, jotta tasapainotat leveän lantion, ja luot siten sopusuhtasen illuusion.  Myös päärynävartalossa juhlamekko on hyvä olla vyötäröstä hieman ilmavampi, eikä ihonmyötäinen, jotta huomio ei kohdistu lantoon. 

Kiinnostava?

Jaa tämä blogi kavereidesi kanssa!

KOMMENTOI BLOGIA