Näin Kokoat Minimalistisen Vaatekaapin

Anna Øverås | Mainoskäytäntö | 23.5.2019 17.06
En solid basisgarderobe

Näin Kokoat Minimalistisen Vaatekaapin

Valitse 10 perusvaatetta, joita voit käyttää joka tilanteessa, ja yhdistellä niitä trendejen mukaan. 

On 2019, ja monille on varmaan iskenyt inspiraatio Netflixin Marie Kondo:n ohjelman jälkeen konmarittaa koko vaatekaappi! Monilla on varmasti tavoitteena minimalistinen vaatekaappi, jossa on vain ne vaatteet joita oikeasti käytät päivittäin. Tämä myös vähentää tilan tarvetta vaatteille, josta on jo puutetta monissa pienemmissä asunnoissa. Win-Win tilanne siis! Ehkä myös haluat hieman etääntyä tämän päivän kulutusyhteiskunnasta ja pienentaa ekologista jalanjälkeäsi ostamalla vähemmän vaatteita. 

Riippumatta siitä, mitä haluat monien mielestä siisti koti on tärkeää. Monesti kun avaan vaatekaappini, se on kaaoksessa, joissa ne pari vaatekappaletta ovat edessä, ja loput vaatteet joita harvoin käytän on siellä perällä. Onko sinulla ikinä tullut sitä fiilistä, että vaatekaappia siivoessa löydät vaatteita, joiden olemassaolon olet jo unohtanut? Haluatko kenties että vaatekaappisi koostuu niistä vaatekaapin peruspilareista, joissa aina olosi on hyvä ja voit käyttää monissa eri tilaisuudessa. Kun kokoat vaatekaapin näistä, voin olla varma, että vaatekriisisi vähenee ja aina on joitain päällepantavaa.

En solid basisgarderobe

Viimeisen 3 vuoden aikana olen asunut kolmessa eri maassa ja muuttanut jopa 7 kertaa. Vaatemääräni on joka kerralla aiheuttanut turhautumista. On vaikea luopua vaatteista, mutta samalla en kuitenkaan niitä käytä paria kertaa enempää vuodessa. Viime vuosien aikana olen alkanut panostamaan perusvaatteisiin, joista on helppo lähteä kokoamaan juuri sitä täydellistä vaatekaappia juuri sinulle. Tästä blogista voit lukea ne 10 vaatekappaletta, jotka ovat vaatekaapin peruspilareita josta on helppo lähteä kokoamaan minimalistista vaatekaappia

En solid basisgarderobe
  • T-paita

Valkoinen t-paita ei todellakaan tule yllätykseksi, kun puhumme siitä, mitkä ovat perusvaatteita, joita jokaisen meistä tulisi omistaa minimalisessa vaatekaapissa. Se on yksinkertainen, mutta monesti mitä yksinkertaisempi, sen parempi. Laatuun on hyvä panostaa tässä. Valitse 100% puuvillainen t-paita, joka on pehmeä ja on tehty ekologisesta puuvillasta. Täten voit taata että se kestää pitkään. Tämä on täydellinen kappale, jota voit yhdistellä mielesi mukaan räikeämpien vaatekappaleiden kanssa. 

En solid basisgarderobe
  • Toppi

Useasti, kun suutaan vaikkapa drinksuille ystävieni kanssa, simppeli musta toppi valikoituu päälleni. Enkä nyt tarkoita perus puuvillaista alustoppia, vaan hieman juhlavampaa silkistä valmistettua yksilöä. Vaatekaapista löytyy pari näitä, joista toinen silkkinen pitsillä varustettu, joka on pysynyt matkassani jo vuosien ajan, ja vieläkin käytän sitä lähes viikottain, sillä tähän toppii et voi kyllästyä - se pysyy aina muodissa. Yhdistän tämän usein farkkujen kanssa, ja survon topin etuosan hieman farkkujen sisään. Tämä tuo rentoutta ja antaa hieman muotoa toppiin. Viimeistele tämä asu tyylikkäällä pikkulaukuilla ja korollisilla saappailla, niin oleen valmis rentoon iltamenoon.   

 

  • Farkut

En varmaan ole ainoa, jonka vaatekaapin käytetyin vaatekappale ovat farkut, erityisesti mustat yksilöt ovat mieleeni. Täydellisten farkkujen etsiminen vaatekaupassa voi olla ajoittain erittäin haastavaa, mutta kun olet löytänyt ne se on paras tunne ikinä! Minun mieleen on eritysesti hieman korkeavyötäröiset yksilöt, jotka ylettyvät napaan asti, jossa on kapeat lahkeet, mutta on tärkeää löytää juuri omaan makuun sopivat vyötärön korkeudella, värillä ja myös lahkeen leveydellä. Mustat ja siniset ovat ainakin ne klassikkovärit, jotka sinun pitää omistaa farkuista. 

  • Kynähameet

Rakastan kynähameita, sillä ne ovat käytännöllisiä minä vuodenaikana tahansa. Talvella voit pukea niiden kanssa paksummat sukkahousut, mutta kesällä voit huoletta antaa sääresi vilkkua! Ne sopivat myös hyvin toimistoon, tai drinkeille ystävien kanssa, täydellinen after-work alaosa siis! Voit pukea tämän arkisen valkoisen t-paidan kanssa tai jos haluat saavuttaa juhlavamman asun, pue tämä hienomman puseron kanssa. Kun yhdistät korkkarit näiden kanssa niin olet valmis juhlaan!

bleiseri
  • Bleiseri

Bleiserissä on se parasta, että voit käyttää sitä sisällä tai ulkona! Ilmojen lämpenessä se voi myös toimia ohuena takkina ulkona huivin kanssa. Tämä on kuitenkin täydellinen valinta töihin saavuttaaksesi sen virallisen -lookin. Pidän erityisesti kun bleiseri on hieman pidemmän mallinen ja usen käärin hieman hihoja saavuttaakseni hieman rentoutta asuuni. Kaunis bleiseri on ajaton ja tyylikäs vaate, jota voin käyttää ikuisesti!

Walking my shadow #weekend

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) on

  • Neule

Neule on ehdottomasti se vaatekaapin peruspilari minimalistisessa vaatekaapissa ja en voi yksinkertaisesti elää ilman tätä. Minut voi löytää syksysin ja talvisin 24/7 neule päällä. Valitse neule neutraaleissa väreissä, jotta se sopii kaiken kanssa yhteen! Harmaa cashmere-villapaita sopii yhteen niin farkkujen tai midihameen kanssa. Laadukas neule säilyy hyvänä monta vuotta, kunhan vain sen pesee tai käsittelee oikeen. 

 

  • Pikkumusta

Pikkumusta eli LBD on ehdottomasti asia, jota et voi elää ilman! Se sopii todella moneen juhlaan, ja sitä on helppo yhdistellä eri asusteiden kanssa. Jos haluat valita sen täydellisen yksilön minimalistiseen vaatekaappiin, valitse polvenpituinen, jossa on hihat, jotta se soveltuu mahdollisimman moneen tilaisuuteen.  Voit myös käyttää tällöin tätä töissä yhdistämällä saappaat ja bleiserin.

 

 

En solid basisgarderobe
  • Tennarit

Tennarit ei ole vain maailman mukavimmat kengät, mutta ne ovat myös hyvin tyylikkäät. Ne tekevät asusta hetkessä hieman arkisemman. Rakastan esimerkiksi yhdistää tennarit mekon kanssa arkena. Olen varma, että nämä kengät tulet kuluttamaan puhki. 

  • Saappaat

Cowboy, biker, nilkkurit, vaiko klassiset Dr. Martens saappaat? Vihdoin ja viimein ostin tänä vuonna ensimmäiset Dr. Martens saappaat, ja niistä ovat tulleet heittämällä minun lempikengät. Nilkkurit ovat kenties kuitenkin käytännöllisimmät saapasvalinta, sillä näitä voin käyttää joka tilanteessa. Valitse mustat yksilöt, joissa on maltillinen korko, niin voit pitää niitä arkena ja juhlassa.  

En solid basisgarderobe
  • Laukku

Viimeisempänä, muttei vähäisempänä on jokaisen naisen paras ystävä: se arkilaukku! Käsilaukku ja crossover laukku ovat molemmat erittäin käytännöllisiä. Koska laukkua käytät lähes joka päivä, on hyvä panostaa laadukkaaseen yksilöön. Valitse neutraalin värinen, jotta se sopii joka asun kanssa! Ajaton muotoilu varmistaa, että laukkusi pysyy aina muodikkaana. 

En solid basisgarderobe

Toivottavasti löysit tästä inspiraatiota mitkä ovat ne vaatekaapin kulmakivet, ja ensi kerralla kun konmaritat vaatekaappiasi, nämä peruskappaleet on hyvä pitää vaatekaapissasi. Kun vaatekaapin perusvaatteet on kunnossa, on hyvä lisätä joitain mieluisia trendeja ja piristää siten vaatekaappiasi. Nämä perusvaatteet sopivat myös muiden vaatekappaleiden kanssa loistavasti yhteen! 

Yksinkertainen ei tarkoita tylsää!

 

Love, AnnaAnna Øverås
Kiinnostava?

Jaa tämä blogi kavereidesi kanssa!

KOMMENTOI BLOGIA