Mitä pukea päälle työhaastatteluun?

Juuli Lilleberg | Mainoskäytäntö | 28.3.2019 9.57
Mitä pukea päälle työhaastatteluun?

Työhaastatteluun pukeutuminen

Saitko kutusun kenties työhaastatteluun, ja nyt mietit kuumeisesti mitä laittaisit päälle? Asusi on erittäin tärkeässä asemassa, kun saavut haastatteluun. On tärkeää että, annat itsestäsi siistin kuvan. Oikeanlainen asu antaa myös kuvan, että sovellut yritykseen hyvin työntekijäksi. Siistit vaatteet on siis kaiken A ja O, mutta riippuen mihin olet hakemassa töitä, pukukoodi haastatteluun voi olla hieman eri. Esimerkiksi jos olet hakemassa päiväkotiin, ei tarvitse pukea bleiseriä, korkkareita tai kynähametta. Kun taas toimistotyöhön tai korkeampiin johtopaikkoihin hakiessa tämän tyyppinen virallinen asu on tärkeä ja keskeisessä roolissa. Mieti siis tarkkaan minkälaiseen asemaan olet hakemassa ja suunnittele asu sen mukaan. Lue eteenpäin vinkit, joilla varmasti saavutat sen täydellisen asun työhaastatteluun.

Bleiseri on varma valinta

Pukemalla bleiserin, et voi mennä vikaan! Tämä antaa siistin ja virallisen kuvan itsestäsi ja ainakin minä tunnen oloni itsevarmaksi bleiseri päällä. Voit valita varman mustan bleiserin, joka on käytännöllinen monissa tilanteissa, joten tälle tulee varmasti käyttöä myös juhlissa. Oma suosikki on kuitenkin valkoinen tai hempeän vaaleanpunainen bleiseri. Tämä nimittäin tuo pirteyttä ja raikkautta asuusi hetkessä! Bleiseri on myös helppo yhdistää niiden vaatekappaleiden kanssa, jotka jo omistat. Yhdistä pusero ja siistit housut tämän kanssa, niin asusi on hetkessä virallisempi. On kuitenkin tärkeää, että yläosa ei ole liian tiukka tai paljastava, joten tähän asiaan hyvä kiinnittää huomiota. 

Valitse oikeanlaiset kengät

Kenkiin on hyvä myös olla unohtamata kiinnittää huomiota. Itse valitsisin korkokengät, joissa on hieman korkoa, sillä korot parantavat ryhtiäsi ja tuovat itsevarmuutta, jota ei voi ikinä olla liikaa työhaastattelu tilanteessa. Jos kuitenkaan et tunne oloasi mukavaksi kävellä korkokengillä älä pue niitä! On tärkeää, että tunnet olosi mahdollisemman mukavaksi, sillä epämukavuus paistaa varmasti haastattelijalle. Tässä tapauksessa, pukisin päälle siistit nilkkurit, tai jos ilmat ovat läpimämmät klassiset balleriinat ovat myös hyvä valinta. Älä kuitenkaan missään nimessä pukeudu nuhjuisiin tennareihin.

Siisti laukku tuo loppusilauksen

Monesti keskitytään liikaa siihen asu, ja se tärkein asuste, eli laukku unohtuu. Mikään ei pilaa asua niin paljon, jos on muuten pukeutunut todella siististi, mutta olalla roikkuu nuhjuinen päivänsä nähnyt laukku, tai kangaskassi. Monilla on jo omasta takaa siisti laukku, johon on hyvä sujauttaa kaikki tärkeät paperit, kuten CV ja mahdolliset todistukset, joita tarvit mahdollisesti haastattelutilanteessa. Jos et kuitenkaan omista semmoista laukkua, nyt on oiva aika hankkia. Musta laukku on aina tyylikäs, joka sopii asuun kuin asuun, joten tämä on hyvä ja turvallinen valinta kun pukeudut työhaastatteluun. 

Kiinnostava?

Jaa tämä blogi kavereidesi kanssa!

KOMMENTOI BLOGIA